Siječanj – mjesec podizanja svijesti o raku vrata maternice

Siječanj – mjesec podizanja svijesti o raku vrata maternice

Dijeli

Siječanj je mjesec posvećen podizanju svijesti o raku vrata maternice kada ističemo važnost prevencije i brige o vlastitom zdravlju. Iskoristimo ga da povećamo znanje žena oko nas o važnosti prevencije raka vrata maternice i redovitog sudjelovanja u programu probira.

Prema posljednjim podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od invazivnog raka vrata maternice u Hrvatskoj je u 2016. godini oboljelo 317 žena, a prema Izvješću o umrlim osobama u 2018. godini umrlo je 125 žena od posljedica te bolesti. Svakako previše za činjenicu da se razvoj raka vrata maternice može gotovo u potpunosti spriječiti pravilnim probirom, cijepljenjem i liječenjem prekanceroznih promjena.

Naše zdravlje je u našim rukama

Doprinesite prevenciji raka vrata maternice brinući o svom zdravlju i podižući svijest o bolesti te potaknite svoje najmilije da slijede preventivne mjere koje uvelike smanjuju rizik od razvoja bolesti.

Pridružite nam se i pratite Roche Facebook stranicu Know Your Risk for Cervical Cancer.

Zajedno s nama podižite svjesnost o raku vrata maternice tako što ćete dodati okvir s tirkiznom vrpcom svojoj profilnoj slici!

Cilj ovih aktivnosti je podizanje svijesti žena (ali i njihovih partnera!), o važnosti redovitih ginekoloških pregleda, cijepljenja protiv Humanog papiloma virusa (HPV-a) te brige za vlastito zdravlje.


Dijeli