Skupa na putu prema eliminaciji raka vrata maternice

Dijeli

Siječanj – mjesec svjesnosti o raku vrata maternice

Siječanj je mjesec svjesnosti o raku vrata maternice kada skrećemo pozornost na važnost prevencije i vodimo računa o vlastitom zdravlju.

U ovaj mjesec svjesnosti o raku vrata maternice ulazimo optimistično jer su se krajem prošle godine Svjetska zdravstvena organizacija i s njom mnoge zemlje, uključujući i Hrvatsku, obvezale eliminirati rak vrata maternice do 2030. godine.

 

Skupa na putu prema eliminaciji raka vrata maternice

Rak vrata maternice na 11. je mjestu po učestalosti raka kod žena u Hrvatskoj. Ipak, od ove bolesti u Hrvatskoj još uvijek godišnje oboli oko 300 žena, a umre oko 100. Svakako previše s obzirom na činjenicu da se razvoj raka vrata maternice može gotovo u potpunosti spriječiti pravilnim probirom, cijepljenjem i liječenjem prekanceroznih promjena. 

 

Rak vrata maternice je prvi rak na svijetu za kojeg znamo da možemo eliminirati.

Tome možemo doprinijeti i sami brinući se o svom zdravlju i podižući svijest o bolesti te potičući svoje voljene da slijede preventivne mjere koje uvelike smanjuju rizik od razvoja bolesti.

 

Pridružite nam se i pratite Facebook stranicu

 

Pridružite nam se i pratite Facebook stranicu

 

Zajedno s nama podižite svjesnost o raku vrata maternice tako što ćete dodati okvir s tirkiznom vrpcom svojoj facebook profilnoj slici (u okvir za pretraživanje upišite Know your risk)

 

"Što svaka žena treba znati"

HPV je vrlo čest virus, većina ljudi ni ne zna da ga ima! 8…

Znanje je moć, bez obzira na dob žene ili dio svijeta u kojem ona živi!

Preuzmite naš vodič za žensko zdravlje “Prevencija raka…

Skupa na putu prema eliminaciji raka vrata maternice

Siječanj – mjesec svjesnosti o raku vrata maternice Siječanj…

Dijeli