8. Ožujak – Međunarodni dan žena

Dijeli

Dan žena, osmi ožujak, je međunarodni praznik žena. To je dan slavljenja ekonomske, političke i socijalne ravnopravnosti žena, koji je prvi put iniciran 1910. – prije 101 godine.

Na taj dan sjećamo se pojedinki, koje su oblikovale našu budućnost i tako postale inspiracija mnogima od nas. Ove godine želimo slaviti one pojedinke, koje se neopažene suočavaju sa zdravstvenim izazovima, i prepoznati njihov doprinos boljem sutra. Danas smo uz njih!

Mnoge od njih susreću se s bolestima, koje primarno pogađaju žene – kao na primjer rak vrata maternice, rak dojke, neplodnost, preeklampsija i osteoporoza.

Na tom je području u suvremeno doba došlo do značajnog napretka pri ranom otkrivanju, prevenciji, dijagnostici i liječenju bolesti. Danas su dostupne brojne inovativne dijagnostičke i terapijske opcije, koje ženama daju primjerenu zdravstvenu skrb te pripomažu poboljšanju kvalitete njihovog života.

Također je važna spoznaja, da zdravlje svake osobe počiva prvenstveno u njenim rukama. Prema tome prvi te ujedno krucijalni korak do boljeg zdravlja je osvještavanje o bolestima i shodno tome njihovoj prevenciji:

1

više o RVM saznajte ovdje

2

više o koštanim markerima saznajte ovdje

3

više o preeklampsiji saznajte ovdje

4

više o raku dojke saznajte ovdje

Svi smo »SHEroes«!

Pridruži se inicijativi »We are all SHEroes« i upotrijebi »SHEroes« filter na Facebooku ili Instagramu:

Trenutak je, da podijeliš svoju priču i budeš ponosna na svoje uspjehe.

MC-HR-01724


Dijeli

Sličan sadržaj